Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

TEOREMA BLONDULUI

Autor: Estel Moldova

28.05.2021

Fenomenul popularității părului deschis este unul din cele mai lunge și mai putin studiate în timp.

Blondul se ascunde în umbră numai pentru a reveni la tendințele de top cu triumf în noul sezon. Blondul creează masa de asociații într-o gama urigantă de la puritate morală la glamour. Blondul este unul din c teva nuante de păr prin care se caracterizeaza personalitatea.

Și principalul lucru: nu lăsa pe nimeni indiferent. Inspiră, emotioneaza, uimeste ...

Uitați-vă la cea mai dorită nuanta din diferite puncte de vedere și încercați să descoperiți genul unic de viață a blondului. Combate miturile și dovediste teorema. Sa vezi o blonda adevarata - fara timp si fara stereotipe.

TEOREMA nr. 1

BLONDUL ESTE ETERN

DOVEZI:

Trupa ROCK de cult Blondie, filmul Legally Blonde, păpușa Barbie, cartea și musicalul „Gentlemen Prefer Blondes” sunt doar câteva exemple de integrare modernă a unei blonde în spațiul cultural și, prin urmare, în conștiință. 
 

 

Cu toate acestea, blondele erau în centrul atenției cu mult înainte de apariția rockului, a păpușilor de plastic și chiar a cinematografiei. Nu degeaba Shakespeare, un inovator al timpului său, a scris: „Pielea deschisă nu este albă ca zăpada, iar o suvită este răsucită ca un fir negru”. Acest sonet nu este doar o brunetă, ci reflectă încercarea lui Shakespeare de a distruge canonul și de a merge împotriva regulii stabilite: dacă admiri pe cineva, atunci doar o blondă.

Multă vreme, glorificarea părului blond a dominat în cultura occidentală. „Împletituri aurii” ... „Păr ca soarele” ... „Fată frumoasă blondă” ... A reușit Shakespeare să distrugă canonul? Pentru tot geniul său, nu! De-a lungul secolelor, blondul rămâne în continuare deosebit de atractiv atât în domeniul artei, cât și în viață.

"Cât putem aștepta?!" - brunetele, femeile cu păr brun și roșcate pot întreba în glumă (sau serios). Întrebarea este mai relevantă ca niciodată.

Astăzi, există o teorie răspândită conform căreia blondul natural dispare. Mass-media, referindu-se la studiile biologilor germani și canadieni, susțin că în 2200 nu vor exista deloc blondele naturale pe Pământ. Aceste prognoze nefavorabile se explică prin faptul că gena luminii este recesivă, iar cea întunecată este dominantă. Cu toate acestea, un număr de oameni de știință, precum și Organizația Mondială a Sănătății, nu împărtășesc sentimentele pesimiste cu privire la acest lucru. Da, numărul blondelor este în scădere, dar au fost întotdeauna mai puține dintre ele decât cu părul închis la culoare și este puțin probabil ca acestea să dispară complet. În plus, conform ipotezei antropologului Peter Frost, genele de blond de mult timp, în epoca de gheață, au fost temperate în lupta pentru supraviețuire. Dar dacă presupunem că blondul natural va dispărea, blondele nu vor dispărea cu siguranță de pe fața Pământului. Coaforii moderni au cele mai eficiente produse profesionale pentru crearea blondei perfecte și cea mai înaltă abilitate pentru lucrul cu ei.

TEOREMA nr. 2

BLONDĂ NATURALĂ SAU OBȚINUTĂ - NU CONTEAZA. ESTE IMPORTANT CUM SE SIMTE ÎN ACEASTA CULOARE

DOVEZI:

Odată ce Norma Jeane Mortenson și-a vopsit părul blond și a devenit Marilyn Monroe. Imaginea blândă, strălucitoare și fără apărare a lui Monroe, chiar și astăzi, decenii mai târziu, rămâne venerată, cerută și evocă o asociere directă cu Hollywood-ul.

Odată ce Brigitte Bardot și-a vopsit părul blond și, deși a rămas ca Brigitte Bardot, a devenit o actriță faimoasă, idolul milioanelor și același simbol sexual pentru Europa ca și Marilyn Monroe pentru America. Pentru rolul ei din filmul And God Created Woman, Bardo și-a vopsit părul blond - și a doua zi după premieră, s-a trezit faimoasă.

Primul produs cosmetic care a ajutat o femeie să devină blondă a fost prezentat în 1867 la Expoziția de la Paris și a avut un succes răsunător. Și prima femeie care a decis să-și lumineze părul a fost împărăteasa Eugenia, soția lui Napoleon al III-lea. După ce a încredințat transformarea ei coaforului regal Hugo, împărăteasa și-a confirmat din nou statutul de creatoare de tendințe. Culoarea deschisă a părului a devenit o tendință definitivă.

Acum nimeni nu-și amintește că cele mai strălucitoare blonde din vremea lor au fost candva cu părul negru, iar coaforii le-au făcut blonde.

Se pare că cu cât nuanța părului este mai deschisă, cu atât este mai mare popularitatea? O blondă poate face într-adevăr o fată mai vizibilă - atât într-un mod bun, cât și într-un mod prost. Gena blondă este numită „strălucitoare” dintr-un motiv: conștiința umană din timpuri imemoriale este aranjată în așa fel încât să reacționeze mai activ la părul blond. Percepția nuanței va fi pozitivă sau negativă, în funcție de mulți factori, dintre care principalii sunt: priceperea coaforului și percepția de sine a persoanei. În același timp, „abilitate” include nu numai capacitatea de a amesteca și aplica, ci și capacitatea de a alege nuanța perfectă, de a consulta și de a susține un client dornic de schimbări cardinale, dar nu este întotdeauna pregătit pentru schimbări.

Blondul afectează încrederea în sine? Nu s-a găsit nicio cercetare științifică autoritară pe această temă, dar aici fiecare fată este propriul său om de știință naturală și propriul ei cercetător. Principalul lucru este să vă simțiți armonios în culoarea pe care o purtați și să vă amintiți: nu există nuanțe proaste, iar fiecare culoare a părului are propria istorie și propria genă unică a vieții.

TEOREMA nr. 3

BLONDUL NU ESTE UN DESPRE CUNOȘTINȚE ȘI SISTEM DE VALOARE

DOVEZI:

Rolurile interpretate de Marilyn Monroe au contribuit în mare măsură la consolidarea și distribuția în masă a imaginii stereotipe a blondei. Este atractivă, pozitivă, naivă, slabă, are nevoie constantă de un patron și nu strălucește cu inteligență. De ce este nevoie pentru o societate patriarhală. Stereotipul a fost înrădăcinat și înflorit pe baza culturii pop. Iar blondele - inteligente și prevăzătoare - nu se grăbeau să o distrugă.

Asigurați-vă că, în momentul potrivit, o blonda vă va salva de la coliba arzătoare și va calcula traiectoria calului, care trebuie oprit la galop ... Dar numai - dacă vrea. Orice femeie se poate preface naivă și frivolă dacă i se potrivește și nu există nicio legătură directă cu culoarea părului. Există multe figuri de succes în știință și cultură printre blonde. Un exemplu este J.K. Rowling, autorul cărților Harry Potter. Rowling este una dintre cele mai bine plătiți scriitori din lume, romanele sale au fost traduse în 67 de limbi și sunt un model al literaturii moderne pentru copii. Un alt exemplu frapant care dezvăluie mitul dizabilității intelectuale a blondelor: Sharon Stone. IQ-ul celebrei actrițe este de 154 de puncte - același lucru a fost cel al lui Albert Einstein.

Cineva poate râde în continuare de glumele despre blonde și poate vorbi serios despre faptul că fetele cu părul blond au doar cumpărături în minte ... Poate că în acest moment râd și blondele - de cei care cred în stereotipuri.

Blonda nu este sinonimă cu naivitatea și cu un coeficient de inteligență scăzut. Blonda este un sinonim pentru o personalitate unică și, oricât de paradoxal ar părea, anti-stereotip.

BLONDE ANTISTEREOTIPE A SECOLULUI XX

ÎNTRERUPTORI DE MIT

Pozând pentru faimoșii fotografi Vogue, tânăra blondă Lee Miller nu a putut să scape de gândul: „Și eu pot face asta!” Nu era doar admirație de sine - foarte curând talentul fotografic al domnișoarei Miller a tunat în toată lumea.

În 1940, plecând la Londra, Lee Miller devine martor bombardarii biroului Vogue. Cu mare dificultate, ea reușește să convingă redacția că nu pot sta deoparte și trebuie să raspindeasca evenimentele celui de-al doilea război mondial. La întrebarea cine va fi corespondentul de război, răspunsul imediat este „eu”. În timpul războiului, Miller nu numai că a fotografiat, dar a făcut și rapoarte complete, pline de experiență personală. A participat la debarcările aliate din Normandia, eliberarea Parisului, asediul Saint-Malo, eliberarea prizonierilor din lagărele de concentrare Buchenwald și Dachau ...

Un model strălucit, o persoană de coperta și un fotograf de succes, a trăit ca un simplu militar, a trecut aceleași greutăți și a văzut aceleași orori. Singurele ei arme erau o cameră și o mașină de scris.

Datorită talentului și poziției sale în viață, Lee Miller a devenit o figură remarcabilă la scară globală. Astăzi, lucrările sale, expuse la National Gallery din Londra, sunt invariabil aliniate.

GRACE KELLY

Mai întâi a cucerit Hollywoodul, apoi Monaco …

De stil, actriță premiată cu Oscar, adevărată prințesă. Grace Kelly a avut multe roluri și a făcut-o minunat pe toate. Sofisticarea, grația, stilul și aristocrația naturală a domnișoarei Kelly i-au uimit pe contemporani. „A fost prințesă de când s-a născut”, a spus Frank Sinatra. Și într-o zi a devenit oficial prințesă, când domnitorul Monaco Rene al III-lea i-a cerut mâna în căsătorie.

Filmările pentru Alfred Hitchcock, un Oscar și două Globuri de Aur, gloria actriței cu cele mai mari încasări din vremea ei - acestea au fost zilele Grace Kelly, actriță. Expoziții personale, baluri de caritate, o educație decentă a moștenitorilor - acestea au fost zilele Grace Kelly, prințesa de Monaco.

La 25 de ani de la moartea lui Grace Kelly, șase designeri americani celebri - Ralph Lauren, Zac Posen, Oscar de la Renta, Ralph Rucci, Vera Wong și Carolina Herrera - au creat modele dedicate ei. După ce a jucat doar 10 filme, Grace Kelly a intrat pentru totdeauna în istoria cinematografiei, iar fiul ei Albert al II-lea este astăzi prințul domnitor al Monaco.


 

sus