Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

Fapte despre păr: un pic de istorie

Autor: Estel Moldova

07.02.2022

În acest articol, vrem să vă prezentăm cele mai interesante fapte despre păr: de la coafuri străvechi, primii coafori, până la tendințe moderne din diferite vremuri și popoare.
 
1. Regina Franței Marie Antoinette (1755-1793) poate fi numită pe bună dreptate proprietara premiului: „Una dintre cele mai ciudate coafuri”. Coafura ei a ajuns la o înălțime de aproape un metru, sau mai degrabă 92 cm. În părul reginei au fost țesute panglici, pene și diverse decorațiuni, apoi unse astfel încât coafura să-și păstreze forma mai mult timp. Această coafură a fost purtată aproximativ o lună. Pentru a nu deteriora structura în timpul somnului, a fost nevoită să doarmă cu capul în jos pe o pernă specială post-occipitală, iar pentru a-și proteja părul de rozătoare, a fost acoperită cu o plasă metalică care îi servea drept protecție. Interesant este că adesea aceste coafuri au servit drept „case” pentru șoareci. Imaginea Reginei Maria Antonieta a fost repetată de multe doamne de curte, încercând să imite idolul. Imaginează-ți doar câte frumuseți franceze din secolul al XVIII-lea s-au plimbat cu capul nespălat. În vremea noastră, acest lucru este destul de greu de imaginat, deși și acum fetele inventează din ce în ce mai mult coafuri simple. Luați, de exemplu, dreadlock-urile sau buclele afro moderne. Cu astfel de coafuri, de asemenea, este imposibil să curățați corect scalpul de impurități, iar astfel de coafuri sunt, de asemenea, purtate timp de cel puțin 1 lună.

 

2. O altă ciudație a fost folosită de anticul tiran grec Dionysius (431/430 î.Hr. - 367 î.Hr.). Dionisie a refuzat să-și tundă părul cu foarfecele. Îi era frică să nu fie înjunghiat, așa că frizerul personal ii freza părul cu cărbuni încinși. Amintește de o tunsoare cu foc, care este folosită de mult în vremea noastră.

 

3. În Evul Mediu, era foarte periculos ca o fată să se nască cu părul roșu. Proprietarii unei nuanțe unice și destul de rare au fost arse pe rug, considerând-o pe femeie o vrăjitoare. Vechii egipteni l-au portretizat pe zeul Set (în mitologia egipteană antică, Set este zeul furiei, al furtunilor de nisip, al distrugerii, al haosului, al războiului și al morții) întotdeauna cu părul roșu. În mitologia celtică, forțele negre semănau cel mai adesea cu frumusețile cu părul roșu. Este greu de imaginat o astfel de discriminare astăzi. Proprietarii de păr roșu au fost mult timp considerați unici și fermecați. 
Pentru a menține sau a adăuga profunzime nuanței, recomandăm doamnelor roșcate să folosească masca de nuanță Newtone în nuanțe 7/44 (pentru o nuanță de păr roșu aprins) si 7/34 (pentru rosu cu un luciu auriu)

 

4. Standardul de frumusețe al epocii antice era considerat o frunte joasă. Fetele, pe care natura le-a înzestrat cu o frunte înaltă, l-au ascuns în mod deliberat sub breton. Femeile grecești pot fi considerate legiuitoare ale bretonului ondulat. Astăzi, bretonul este o modalitate de a vă sublinia individualitatea. Multe fete și băieți nu își pot imagina coafura fără breton. Pentru a avea grijă de breton, vă recomandăm să folosiți produse de styling care vă vor ajuta să vă păstrați coafura în forma sa originală.  

ARANJAREA PĂRULUI

 

5. Știați că în secolul al XVIII-lea, coama și coada calului erau folosite pentru a crea coafuri complexe? În același timp, conform unei descoperiri istorice, putem spune că extensiile de păr își au rădăcinile în trecutul îndepărtat, și anume cu mii de ani în urmă î.Hr. Cert este că arheologii-egiptologii au descoperit în timpul săpăturilor craniul unei femei cu părul alungit, a cărei vârstă depășește 3000 de ani. În același timp, extensia a fost foarte apropiată de cea capsulară. Acum, variabilitatea extensiilor nu cunoaște limite. La ce doamnele nu merg pentru a avea părul des și lung.

 

6. În Egiptul antic, era considerat la modă să se tundă părul și, în schimb, să se aplice peruci, ale căror bucle erau înfășurate pe bigudiuri cu ajutorul noroiului. După uscare, murdăria a fost curățată, iar o astfel de coafură ar putea dura destul de mult timp. Astăzi nu este nevoie să se recurgă la măsuri atât de drastice. Există dispozitive speciale pentru coafarea buclelor, produse profesionale de îngrijire a părului ondulat Luxury Volute și Otium Wave Twist,  precum și coafarea pe termen lung a buclelor cu procedura Frisage, pe care o puteți face în salonul nostru de înfrumusețare @salonestel__moldova

FRISAGE ESTEL HAUTE COUTURE este primul produs de ondulare permanentă bazat pe molecula BIS-POLAR ACTIVE*. Transformă eficient și delicat părul, permițându-vă să obțineți un nou aspect perfect. Datorită moleculei inovatoare BIS-POLAR ACTIVE, ondularea permanentă pe termen lung FRISAGE este întruchiparea siguranței și a rezultatelor perfecte.  

 

7) Regina engleză Elisabeta (secolul al XVI-lea) a încercat în toate modurile să-și ascundă defectul, pe care îl considera - parul cărunt. Ea purta peruci, pe care le avea până la 80 de bucăți. Așa a început „Boom-ul perucilor”, care a luat loc în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, când „ciuma Evului Mediu” a cuprins Europa. După aceea, peruca a devenit o necesitate. Gezer a scris că din cauza „ciumei” toată vegetația de pe cap și față a dispărut. Și așa domnilor, pentru a le arăta doamnelor că sunt complet în siguranță și nu suferă de așa ceva, au început să le crească părul lung și mustața. Ei bine, cei care din anumite motive nu au reușit au venit cu peruci, care, cu un număr suficient de mare de pacienți în straturile superioare ale societății, au devenit rapid la modă atât în Europa, cât și în America de Nord. Cheliile socratice ale înțelepților au încetat să fie ținute la mare stimă până în ziua de azi. Astăzi, perucile sunt purtate dintr-o varietate de motive. Aceasta este o modalitate destul de rapidă de a schimba cu ușurință imaginea. Și părul carunt este deja tratat diferit - se vopseste. De asemenea, este remarcat faptul că există vopsele speciale care au ca scop vopsirea părului carunt cu 100%. 

DE LUXE SILVER  

 

8. În Rusia antică, purtarea părului liber era considerată o formă proastă. Prin urmare, toate fetele și-au împletit părul într-o împletitură. Doar doamnele căsătorite puteau împleti două împletituri. 

 

9. O tradiție interesantă a ajuns până în zilele noastre. Evreilor ortodocși încă li se cere să-și tundă părul după căsătorie și să poarte peruci. Această procedură, destul de ciudata, este făcută de soții lor. Nu avem dreptul să judecăm caracteristicile și tradițiile religioase ale unor națiuni, dar totuși, este interesant să învățăm ceva nou. Nu-i așa?

 

10. Experimentând cu culoarea părului, femeile au început acum 3 mii de ani. Pentru vopsire, au folosit coloranți naturali (scorțișoară, praz, mușețel, condimente și multe altele.) Numai reprezentanții claselor superioare își puteau permite un astfel de lux. În Roma antică, oamenii nobili își puteau schimba nuanțele părului de mai multe ori pe zi. Din fericire, în lumea modernă, ne putem vopsi părul în toate nuanțele posibile cu ajutorul vopselelor de păr precum și schimbarea nuanțelor cu ajutorul măștilor speciale.

sus