Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

Cum sa ingrijesti parul fin pentru a avea o coafura plina de volum in orice sezon

Autor: Estel Moldova

25.07.2023

Părul subțire necesită o îngrijire deosebită în orice perioadă a anului: datorită fragilității sale crește mai greu, coafarea este mai dificilă și își pierde mai repede volumul. Aceasta se observă mai ales când timpul de afara este timp umed și ploios. În plus, părul subțire se electrizează ușor. Vezi sfaturile experților noștri cu instrumente și trucuri ce te vor ajuta să îți ușurezi viața și îți vor umple părul cu volum.

Părul fin este considerat părul cu diametrul de până la 0,05 mm. El poate fi des, dar la la atingere ușor se simte diametrul mic al părului. Grosimea părului de obicei, este determinată genetic. Nu trebuie să speri că produsele cosmetice vor îngroșa părul: dacă structura părului este subțire de la naștere, așa va rămâne. Dar produsele bine alese te vor ajuta să ai o coafura mai voluminoasă, iar părul în sine - mai puternic și mai bine îngrijit.

Dacă părul a devenit subțire brusc, merită să cauți cauza. Ar putea fi o lipsă de vitamine, o dietă nesănătoasă, efectele stresului, bolii sau schimbările hormonale. Contactează un specialist. El va ajuta la determinarea cauzelor deteriorării calității părului și, dacă este necesar, va prescrie un tratament pentru scalp.

Ce produse sunt potrivite pentru părul fin și subțire?

Poți auzi sfaturi de genul că părul fin trebuie spălat cât mai rar posibil. Acest lucru este fundamental greșit. Dimpotrivă, cea mai mică poluare face părul subțire gras, iar ca rezultat își pierde volumul. Așa că spală părul în mod regulat, dar alege șamponul potrivit. Studiază cu atenție compoziția, evită siliconi printre componente (de exemplu, dimethicone și siloxan): pentru părul fin, acest lucru este foarte important, deoarece siliconii fac firele mai grele. 

De asemenea, evită șampoanele reparatoare, deoarece acestea pot face părul mai catifelat și mai moale. Este de dorit ca șamponul să curețe bine scalpul. Dar nu abuza cu curățarea profundă. Alege șampoane fără sulfați pentru scalpul gras și sensibil. Optează pentru peelingul scalpului ca tratament profilactic.

Alege balsamurile cu textură ușoară. Produsele pentru păr vopsit vor face o treabă grozavă, chiar dacă ai o nuanță naturală a părului. Merită să încerci sprayurile balsam conditioner cu textură apoasă - chiar funcționează cel mai bine pe părul subțire și le oferă un plus de strălucire. Pentru un efect optim, poți alterna produsele: o dată folosești șampon și balsam, iar următoarea dată - doar șampon și spray conditioner aplicat pe părul curat umed. Poți folosi și ulei - dar să nu fie prea concentrat. Fiecare caz este individual și, uneori, cel mai bun produs poate fi găsit doar din câteva încercări.

Ce tunsori sunt potrivite pentru părul subțire?

Părul subțire poate fi mai mult sau mai puțin des, iar o tunsoare trebuie aleasă în funcție de acest parametru. Pe părul des, poți purta frizura cascadă - va adăuga vizual volum. iar dacă, pe lângă structura fină, părul nu este nici prea des, este mai bine să optezi pentru o tunsoare scurtă - astfel coafura va arăta mai voluminoasă. Creșterea părului subțire este o sarcină de tip asterisc. Cu toate acestea, lungimea optimă pentru acest tip de păr este scurtă sau medie. Un stilist bun te va ajuta să alegi o tunsoare care să fie ușor de coafat și să arate atractiv.

Coafarea părului fin

Buclele sunt o soluție excelentă pentru părul subțire. Le puteți face pe bigudiuri mari sau folosind ondulatoare și instrumente termice, precum și prin periere. Dacă părul nu ține deloc coafura, poți opta pentru ondularea permanentă, care acum chiar este în vogă. Fixează coafura cu produse de styling speciale pentru păr fin. Cel mai important lucru care nu se poate face cu părul subțire este să-l legi strâns într-o coadă de cal: acest lucru îl poate deteriora și rupe.

De asemenea, este important să protejezi părul în timpul coafării cu instrumentele electrice. Asigură-te că aplici un produs protecție termică. Din nou, nu uita să studiezi compoziția - fără siliconi și cantitate redusă de uleiuri.

Ai grijă de părul tău!

sus