Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

Atât de simplu și atât de legendar

Autor: Estel Moldova

14.04.2021

Suntem atât de obișnuiți cu existența unor lucruri pentru noi, încât nici nu ne putem imagina cum ar fi fost fără aceste lucruri și ce s-ar fi inventat în schimb. Absența unui mic detaliu, fie că e un buton, ar putea schimba viața oamenilor dincolo de recunoaștere.

Care sunt lucrurile obișnuite în care nu vă puteți imagina niciun salon de frumusete?
Corect. Este imposibil să ne imaginăm viața fără un pieptene, foarfece și uscător de păr. Aceste obiecte sunt la îndemână oricărui mester. Aceste instrumente comune oferă posibilitatea de a realiza creatii neobișnuite.

Vechi cunoscuți care au un trecut bogat și misterios ...

Pieptene

  

Pieptenele se intindea în peștera strămoșului nostru îndepărtat al erei paleolitice, auzea conversațiile lui Cezar și Cleopatra, se ascunde în poșeta lui Audrey Hepburn și zbura în spațiu cu Valentina Tereshkova. Pieptenele ascunde cu pricepere cât de vechi este, dar ne bucurăm că este pînă acum cu noi.

Pieptenii au fost făcuți literalmente din tot: corali și oase, coajă de broască țestoasă și colț de elefant, bronz și piatră, corn și lemn. Instrumentul a fost selectat exact pe baza materialului. O săteancă a fost pieptănată cu un simplu pieptene de lemn, un aristocrat - cu un pieptene de broască țestoasă cu pietre prețioase și niciodată invers. Înainte de era plastică, peria de păr era un element de statut.

Vârful popularității, pieptenele a dobândit odată cu apariția erei perucilor. Apoi au început să aprecieze oamenii care știu să se ocupe cu pricepere de pieptene. Abilitatea de a ridica expoziții pe cap sub formă de nave sau cuști pentru păsări a fost prestigioasă și populară. Această perioada a dat primii piepteni pentru cărare, ridicare și ondulare.

Foarfece

 

Timp de 300 de ani, foarfecele acoperite cu pietre și incrustate cu pietre au fost un cadou binevenit pentru fiecare fashionistă din înalta societate. La acea vreme, foarfeca era un fel de decor, deoarece formele lor erau rafinate. Foarfece în formă de pasăre cu lame de cioc. Foarfece decorate cu o viță de argint și pietre prețioase. Pentru o lungă perioadă de timp, acest articol a aparținut categoriei luxului și a fost considerat exclusiv.

Nimic nu a fost tăiat sau tuns cu aceste foarfece. Ele au fost concepute pentru a fi depozitate pe masa de toaletă și arătate prietenelor. Foarfeca decorată a fost, de asemenea, considerată semnul distinctiv al maiestriei frizerului sau croitorului.

Oamenii de știință susțin cu exactitate data și locul apariției foarfecelor de frezat, dar sunt de acord că primele foarfece au fost create pentru forfecarea oilor. La nevoie, oamenii au modificat foarfeca pentru a se potrivi nevoilor lor: foarfece de bucătărie, grădină sau coafură.
 

Uscător de păr

 

Acest instrument s-a schimbat rapid și a suferit multe modificări.

Un uscător de păr voluminos cu motor cu ardere internă. Uscător de păr mare, completat cu posibilitatea unei distribuții uniforme a aerului. Un uscător de păr compact cu atașamente care vă permite nu numai să vă uscați, ci și să vă coafați părul. Uscător de păr ușor de călătorie.

Și aceasta este doar o parte a modificărilor. Totul a început cu un cuptor simplu cu un tub lărgit în jos pentru a usca părul. Dezavantajul acestei invenții a fost că părul a căpătat un miros de fum după uscare.

Primul uscător de păr a fost inventat în secolul al XX-lea, avea o greutate de aproximativ 2,5 kg și usca părul la o temperatură de 90 ° C, ceea ce ar putea da foc la păr și arsuri la scalp. Primul lot de uscătoare de păr a fost epuizat în câteva săptămâni, în ciuda costului ridicat. Posibilitatea de a economisi timp și de a vă usca părul în 5-10 minute a justificat toate riscurile. Acum, modelele moderne de uscătoare de păr au minimizat riscurile și continuă să ne încânte.

Astăzi nu ne putem imagina viața fără unelte precum pieptene, foarfece, uscător de păr. Aceste invenții nu au trecut pe lângă noi și suntem recunoscători pentru asta.
 

sus