Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

UN DETALIU CARE SE SCHIMBĂ TOT

Autor: Estel Moldova

19.07.2021

JUDECĂM ÎNTOTDEAUNA ÎNTREGUL DUPA DETALII - ASA ESTE PROIECTATA CONȘTIINȚA NOASTRA. ANUME PE DETALII SE AXEAZĂ PENTRU A DA DEFINITIV O IMAGINE CLARĂ, PLIN DE CULOARE ȘI COMPLETĂ.

UNA DIN DETALIILE IMAGINII SUNT SPRANCENELE. POT DA UN ACCENT FETEI, SĂ SCHIMBE EXPRIMAREA OCHILOR, SĂ SUBLINIEZE AVANTAJELE ȘI ASCUNDE DEZVANTAJELE.

Trecând la lumea artei, puteți vedea că sprâncenele au atras întotdeauna atenția, conturând grațios și precis imaginea. Sprâncene expresive în autoportrete ale lui Frida Kahlo sau incolore La Gioconda, care o fac și mai misterioasă, servesc în continuare ca motiv de discuție și chiar provoacă dorința de a imita.
În primul caz, numeroase ședințe foto în stilul lui Kahlo, iar în al doilea - spectacole ale mărcilor Balenciaga și Prada, pentru care stilistii au mascat cu grija sprancenele modelelor lor.

 
 

Prin cultură și istorie, oriunde o persoană este însoțită de principalul său
identificator - fața lui. Nu este static și se transformă întotdeauna,
bazat pe schimbări în nevoi, gusturi și viziunea asupra lumii a oamenilor. Ce se schimbă mai întâi? Sprâncenele.

EGIPTUL ANTIC ȘI REGIUNEA MEDIEVALĂ

„Moda pentru sprâncene în anul 2017” este una dintre cele mai discutate
subiecte pe paginile publicațiilor moderne de frumusețe. Zvonurile din jurul tendințelor sprâncenelor au început acum câțiva ani și nu s-au calmat de atunci. Dar
istoria acestui segment de modă nu a început astăzi sau ieri.

Se pare că tot ce ține de frumusețe și îngrijire personală își are originile în Egiptul antic. Cu designul sprâncenelor - exact așa. Principala tendință egipteană poate fi văzută în celebrul bust al lui Nefertiti: sprâncene arcuite întunecate cu capete ascuțite. În mod ciudat, astăzi această tendință pare destul de acceptabilă. Nu același lucru se poate spune despre tendințele modei din epocile ulterioare.

Femeile grecești și romane vor considera frumoase sprâncenele groase crescute, doamnele din Evul Mediu vor prefera un fir incolor foarte subțire, iar în secolele XVII-XVIII sprâncene artificiale făcute din pielea de animale.
Dar de ce a evoluat moda sprâncenelor în acest fel și nu altfel? Răspunsul stă în ideile despre lume și om, comune într-o anumită eră.

Sprâncenele crescute servesc ca un semnal pentru greci și romani despre sănătatea fetei și genele puternice. Dezvoltarea fizică armonioasă a microcosmosului uman în Antichitate joacă un rol imens. De aceea, dorind să devină cea aleasă a unui locuitor nobil al orașului, o fată antică își leagă cu îndrăzneală linia sprâncenelor cu ajutorul coloranților.
 

Religiositatea societății medievale dictează standarde de frumusețe complet diferite. Modestie, ceva durere și o frunte intelectuală ridicată - așa trăsături ar trebui să fie posedate de o doamnă nobilă. Nu este surprinzător faptul că sprâncenele dispar literalmente de pe fețe în acest moment. Astăzi, absența sprâncenelor pare șocantă, dar pentru femeile din Evul Mediu, acest lucru a însemnat contrariul.

În ceea ce privește moda secolelor XVII-XVIII, este suficient să menționăm aici că aceasta este marea epocă a perucilor! Toată societatea înaltă este fascinată de forme bizare și de dimensiuni incredibile de coafuri false, iar această pretențiune de lux, desigur, se reflectă
iar pe sprâncene. Perucile pentru sprâncene devin ceea ce s-ar numi astăzi obligatoriu.

20TH CENTURY FOX PREZENTĂ …

Cinematografia începe să joace un rol uriaș în viața oamenilor și a tendințelor. Filmele stupide necesită gesturi strălucitoare și imagini dramatice de la actori,
care ar vorbi de la sine. Și chiar și atunci când sunetul pătrunde în cinematografie, moda dramatizării nu dispare. Sprâncenele desenate la Marlene Dietrich și arcurile grațioase ale lui Greta Garbo se potrivesc perfect epocii anilor 1920 și 1930. Acesta este momentul sprâncenelor neobișnuit de subțiri și arcuite teatral, care exprimă în forma lor multe emoții: de la surpriză la ironie.

Pictograma stilului de la sfârșitul anilor 1940 și muza lui Alfred Hitchcock, Grace Kelly, vor aduce noi sprâncene în modă - mai groase și mai ascutite la varf. Subtilitatea excesivă va deveni o chestiune din trecut pentru o lungă perioadă de timp - și există o explicație pentru acest lucru: în timpul celui de-al doilea război mondial, privitorul așteaptă mai mult
imagini realiste, eroine mai hotărâte și scene mai iute.

Secolul 20 va învârti tendințele sprâncenelor într-un ciclu și mai mare. Dacă mai devreme a trecut un secol pentru a schimba tendințele, acum moda se schimbă la fiecare zece ani. Iar divele de la Hollywood o întreabă.

Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Liz Taylor și Sophia Loren vor apărea la televizor, vor anunța o nouă întorsătură în stilul sprâncenelor - o întorsătură la sexualitate. O formă jucăușă de vârf si ridicate pentru un aspect prădător vor fi la fel de elegante simboluri de la începutul anilor 1960, cum ar fi fusta mini și bikini. Și toate datorită revoluției sexuale, premisele pentru care, în mod ciudat, au existat urbanizarea, creșterea economică și progresul științific. Primul om a zburat în cosmos, a urcat pe scena The Beatles, în multe țări s-a întâmplat un „miracol economic” - toate acestea și multe altele au dus la formarea unei noi conștiințe în oameni. Principalul ideal al acestei conștiințe a devenit libertatea și o continuare logică a temei emancipării - apariția hippies.

Hippii, mai ales din mediul muzical, au dat tonul modei din anii 1970. Sprâncenele acestei perioade se caracterizează prin naturalețe și neglijență ... sau efectul său, realizat cu un creion și gel. Sprâncenele groase negre ale lui Yoko Ono și sprâncenele lui Cher cu părul ridicat sunt exemplare tendinței timpului său.

Se părea că sprâncenele stufoase naturale au ocupat prima linie de rating mult timp - iar anii 1980 au confirmat acest lucru. Madonna și Brooke Shields, după ce s-au ridicat până la vârful popularității, prezintă sprâncene întunecate largi, aproape fără smulgeri și ușor colorate. Totul se schimbă brusc, așa cum se întâmplă adesea în industria modei. Kate Moss, o „eternă adolescentă” cu sprâncene ușoare aproape invizibile, pășește pe scenă. Societatea modei acceptă cu entuziasm noua tendință și un deceniu întreg trece sub egida tinereții, a subțirii excesive și a androginiei. Dar vectorul se schimbă din nou ...

REFERINȚA DE AZI

Natalia Vodianova, Cara Delevingne și Emilia Clarke - sunt icoane în stil pentru fetele moderne din segmentul de modă al sprâncenelor. Cultul naturalității a înlocuit cultul nefirescului, readucând la modă elementele anilor 70 și 80: sprâncenele sunt din nou largi, destul de întunecate, „emancipate”.

La prima vedere, totul este simplu: șirurile de sprâncene sunt uitate și acum la vârf - naturalețe îngrijită, cu accent pe densitate. Cu toate acestea, există aproape atât de multe nuanțe în moda sprâncenelor, cât există în industria modei sau a coafurii. Tendințele modei trebuie întotdeauna regândite, alegând forma și culoarea sprâncenelor special pentru dvs. O nuanță și o formă alese incorect pot crește vizual vârsta unei persoane, fac anumite trăsături faciale mai mari sau mai mici și pot distruge imaginea.

Personalitatea ta este singura tendință adevărată, iar sprâncenele tale sunt un detaliu atrăgător care poate adăuga mai multă expresivitate trăsăturilor feței, machiajului și aspectului. Un detaliu care poate schimba totul.

 
 

 

 

 

 

 

sus