Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

TOTUL ARE UN ÎNCEPUT...

Autor: Estel Moldova

30.07.2020

În zilele noastre, saloanele de frumusețe sunt o parte componentă a societății. Nu vom surprinde pe nimeni rostind cuvinte, precum: „ecranare”, „laminare”, „spa-procedură” - clientul știe totul, iar specialistul - știe mult mai multe. Omul din zilele noastre nu își face griji de felul  în care arată, deoarece are o alegere vastă – se poate schimba zilnic. Din varietatea de saloane din oraș, țară sau din lume, acesta poate alege, întotdeauna, acel salon, care îl reprezintă și care îi oferă serviciile dorite. De fapt, nu de fiece dată a fost așa. Totul are un început. Este greu de imaginat, dar, cândva, primul client din lume a intrat în primul salon de frumusețe (din lume) și...

Și s-a întâmplat o minune: a apărut o industrie nouă, mare, semnificativă.

DIN ANII 1980  PÂNĂ ÎN PREZENT:TOTUL ABIA ÎNCEPE

Anii 1980-1990 au devenit apogeul dezvoltării styling-ului. Coafurile extravagante și în trend, în stilul punk-ului, au avut nevoie de produse pentru a le crea și de a menține forma acestora. Producătorii erau tentați să satisfacă cererea, pe cât se putea.   
În timp ce lumea occidentală era invadată de produse noi și noi, în Uniunea Sovietică - meșterii au inventat adesea lacuri și geluri, au fiert vopsea și au creat produse de îngrijire - cu toate acestea, de multe ori au primit cele mai înalte premii la concursurile de coafură. Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și căderea Cortinei de Fier, au început să apară tot mai multe saloanele de frumusețe în Rusia - pentru fiecare segment de piață (în dependență de gust, preț, etc.). Piața rusă - tânără și promițătoare - peste noapte a devenit incredibil de activă. Francize europene, saloane personalizate de la stiliștii de vază, branduri străine - totul a apărut spontan. Creșterea rapidă a industriei a dat naștere unei concurențe fără precedent, iar acest lucru a sporit, și mai mult, la dezvoltare industriei, și doar spre bine. Desigur, nu a putut fi evitată și selecția naturală, dar aceasta rămâne a fi o parte integrantă a evoluției, până la urmă.

Astăzi, afacerea saloanelor de frumusețe, având o experiență bogată, se dezvoltă simultan în mai multe direcții. Saloanele sunt deschise în format retro: doar pentru femei și doar pentru bărbați. Apar mici saloane și sunt create rețele globale. Unități combinate: salon + atelier de tatuaje; salon + cafenea; salon + boutique. Se dezvoltă și tendința aceasta de separare: în timp ce un meșter face o tunsoare, celălalt vopsește, iar al treilea - face o aranjare a părului

Altfel zis, viața continuă. Totul ce se întâmplă – este interesant de urmărit. Și mai interesant – să   participăm la aceste schimbări. Dar și mai și – să le inițiem.

Evoluția saloanelor de frumusețe reflectă evoluția coafurilor. 

Evoluția coafurilor reflectă evoluția societății.
Prin urmare, putem afirma cu încredere, că dezvoltarea unei „afaceri frumoase” este, de fapt, o dezvoltarea comună a noastră.

Ce saloane ne înconjoară - așa suntem noi, cum suntem noi - astfel de saloane și ne înconjoară.

sus