Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

Manifestul Culorii - Despre arta parului colorat si concursul international ESTEL Color Life 2021

Autor: ESTEL Moldova

30.04.2021

 

„Când m-am născut, toate culorile lumii au fugit asupra mea”, a spus salvador dali. Ce înseamnă „toate”? Cât de mult? Se considera ca ochiul uman poate diferenția până la 15.000 de nuanțe. Varietatea de culori joacă un rol imens nu numai în viața artiștilor sau a coloriștilor, ci la toți oamenii din lume. Cât mai multe nuanțe, cu atit mai clar putem exprima individualitatea noastră: fie asociațiile personale, o nouă nuanță la pereți din dormitor sau vopsirea „unicorn”. Toate culorile au aceeași valoare. Dar în sfera coafurii, unele nuanțe nu sunt pentru toți. Poate acum este momentul de a accepta toate culorile lumii.

Viața culorilor aprinse a părului a fost întotdeauna deosebită. De la mediul informal - la podiumurile din capitale. Se pare că în epoca noastră modernă, culorile neobișnuite au iesit din underground și nu mai surprind pe nimeni.

Mulți frizeri, care și-au găsit chemarea în culorile aprinse, recunosc că se confruntă periodic cu un val de neintelegere. „Este marginal și nu are farmec. Va veți juca și veți reveni la culorile normale ”- asta au auzit de la colegii lor. Și uneori o aud de mulți ani, câștigând ESTEL COLOR LIFE, adunând mii de like-uri la o fotografie cu păr aprins, participând la spectacole de coafură de ultimă generație și având un grafic complet pentru lunile următoare.

Meșterii care au ales partea aprinsă se descurcă bine, dar de ce este atât de dificil pentru unii să creadă în succesul lor? De ce este greu să accepți că părul colorat a câștigat deja un loc în inimile clienților? Puteți spune pur și simplu: „Există oameni care nu cred în dragoste și există oameni care nu cred în părul roz. Și nu se poate face nimic în acest sens ". Dar este mult mai interesant să ajungi la capăt.

INTERESANT CĂ ...

Atât creatorii modei „oficiale”, cât și reprezentanții subculturilor se inspiră adesea din aceleași surse. Nu este un secret faptul că Vidal Sassoon a fost inspirat de formele stricte de arhitectură constructivistă, care, la rândul lor, au apărut din pânzele artiștilor ruși Vasili Kandinsky și Kazimir Malevich. În același timp, stilistii informali din anii șaizeci căutau și găseau o muză nu în forme, ci în nuanțe - adesea în aceleași picturi de Kandinsky și Malevich.

Însăși contrastul dintre culoarea naturală și culoarea nenaturală are rădăcini în istorie. Dar atunci totul era diferit: părul colorat, combinat cu coafuri complexe, vorbea despre statutul de elită al proprietarului său - fie că este un monarh european sau un șaman al unui trib de pe Amazon. De asemenea, coaforului personal al lui Marie-Antoinette - Leonard Bolyard - i-a venit ideea de a aplica pudră roz și albastru pe peruci, motiv pentru care toate doamnele de la curte, precum și domnii, au inceput a purta nuanțe nenaturale. Adăugați la aceasta formele incredibile ale perucilor sub formă de nave sau cuști cu păsări și veți avea o idee despre cât de departe de tendința de naturalitate a fost curtea regală franceză. El a pus moda peste tot în lume.

Dar apoi istoria a făcut salturi și ceea ce era considerat elitist a devenit irelevant. Nuanțele neobișnuite au fost scoase de pe lista tendințelor modei de secole.

O nouă renaștere masivă a culorilor vibrante a început odată cu apariția subculturilor. De la mijlocul anilor 1960, reprezentanții boemiei creative au organizat comunități informale. Au ascultat muzică progresivă, au discutat despre poezie și au experimentat cu: viața, arta, dragostea, hainele și părul.

Pentru o lungă perioadă de timp, părul colorat a fost asociat exclusiv cu „underground”, dar apoi - așa cum se întâmplă adesea - designerii de modă în căutare de ceva nou și-au îndreptat atenția spre stilul de stradă. Și au fost uimiți de perspective. Părul punk tipator și ținutele îndrăznețe au zguduit lumea modei, definind un nou drum de dezvoltare. Iar de pe podiumuri, nuanțele neobișnuite de păr, la fel ca vedetele rock în timpul concertelor, au sărit direct în mulțime. Primele vedete nu au rezistat: Gwen Stefani, Lady Gaga, Kim Kardashian, Rihanna și apoi moda pentru părul colorat cutreierat toata lumea. Apropo, vedetele noii generații tot preferă culorile neobișnuite - cum ar fi Billie Eilish, în vârstă de 17 ani, idolul generației Z

IMPORTANT SĂ REȚINEȚI CĂ...

Clientului îi pot plăcea sau nu culorile aprinse, dar mesterul trebuie să aibă „toate culorile lumii” în paleta sa. Luând nuanțe neobișnuite, coaforul își demonstrează deschiderea spre schimbare și chiar mai mult - începe chiar procesul de schimbare. Așadar, viața devine mai luminoasă datorită maeștrilor care nu se tem să se schimbe singuri și să inspire clienții lor să se schimbe.

Cu toate acestea, nici aspectul de pe podiumuri, nici coafurile de pe covorul roșu, nici firele „bomboane” a influensirelor nu pot convinge absolut pe toată lumea că părul colorat este normal. Succesul culorilor aprinse la Fashion Weeks și pe celebritățile de pe Instagram nu face decât să întărească stereotipul: acesta este pentru ei, dar nu pentru noi. Și, de fapt, de ce?

Oamenii care consideră că nuanțele naturale sunt singura soluție corectă de stil iar culorile aprinse ca un marker al „ciudățeniei” ar trebui să privească în jur și să înțeleagă că lumea s-a schimbat. Urbanizarea, tehnologia înaltă, un flux nesfârșit de informații - toate acestea au influențat formarea unei noi valori: individualitatea. Iar individualitatea este posibilă numai acolo unde există varietate. În realitatea noastră, pur și simplu nu poate exista deloc o tendință corectă. Nu trăim într-o sectă totalitară, ci într-o imensă, lume neîngrădită și absolut fantastică. Într-o lume în care avem dreptul la orice culoare a părului. Acolo unde nu există nuanțe bune sau rele, ci numai relația noastră personală cu ele.


 

sus